Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ - ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ



Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1979. Πέρασε τα παιδικά του στη Νέα Αρτάκη, ενώ στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Χαλκίδα. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Μαστρογιαννάκη και μαζί έχουν αποκτήσει δύο υπέροχα παιδιά.
Στη στρατιωτική του θητεία, υπηρέτησε στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών των Ειδικών Δυνάμεων.
Το 2002 ξεκίνησε την ενασχόληση του στην οικογενειακή επιχείρηση ενώ το 2006 ίδρυσετην δική του επιχείρηση. Από το 2012 έχει ως επαγγελματικό αντικείμενο και την εμπορία καυσόξυλων και ξυλάνθρακα, έτσι ‘γεννήθηκε’ το ‘Μπαρουτόξυλο’.
Το 2010 ίδρυσε την εταιρεία ‘Ευβοϊκή Περιβαλλοντική’, με κύρια δραστηριότητα την επεξεργασία στερεών αποβλήτων και την παραγωγή φτηνού compost, με στόχο τη λύσηγια το τεράστιο πρόβλημα των αποβλήτων που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.


Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης (Σ.Ε.Κ.), καθώς και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Ε.Ε.Δ.Σ.Α.).
Την περίοδο 2012-2017 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας στον τομέα της μεταποίησης και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Αναπτυξιακής Διαχειριστικής Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΑΝ.ΔΙΑ).
Από το 2011 είναι ενεργός εθελοντής στον Πανευβοϊκό Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α, Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός, ενώ συμμετείχε με μεγάλη χαρά, ως εθελοντής, στη διεξαγωγή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, το 2011.
Κώστας Μπαρούτας: ‘Πιστεύω στην δύναμη που πηγάζει από την προσφορά στον Συνάνθρωπο, όταν γίνεται με ανιδιοτέλεια. Έτσι έχω ξεπεράσει τις δυσκολίες που έχουν εμφανιστεί στην ζωή μου.’
Από το 2016 έως και το 2018 διετέλεσε μέλος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων.
Την περίοδο 2017-2018 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας.
Λατρεύει τον αθλητισμό και τα τελευταία 20 χρόνια ήταν αθλητής της ομάδας βόλεϊ της Χαλκίδας και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της νέας ομάδας Ο.ΠΕ.Χ (Όμιλος Πετοσφαίρησης Χαλκίδας – Chalcis Volleyball Club)